Der findes i dag et hav af mobil telefoni udbydere, så det kan være svært at vælge når man sammenligner dem, da alle lokker med billige mobil abonnementer og masser af internet data. Her får du et bedre indblik i mulighederne baseret på de mest populære udbydere, største kundetilfredshed og bedste/billigste priser og produkter.

Billigt Basis mobil abonnement

Hvis ens telefoni forbrug er meget begrænset og/eller man ikke har det store behov for data (internet på mobilen), så kan det ofte betale sig med et billigt basis abonnement, hvor man blot betaler efter forbrug. Alternativt en lille pakke, hvor man f.eks. blot har nogle få timer tale og lidt data inkluderet.

Ønsker man blot basis abonnement, så kunne Oister Basic være et godt bud, hvor man her kun betaler efter reelt forbrug. Det koster kr. 19,- pr mdr., men modsat mange af de øvrige mobil udbydere, så er prisen for data her kun 1,4 øre/MB. Så man kan altså stadig her benytte internet data engang imellem uden det løber løbsk. Netop prisen på data svinger meget i de forskellige basis mobil abonnementer.

Alternativt har Lebara et 5 timer / 5Gb data abonnement til blot kr. 19,-, hvilket nok er markedets billigste pakke løsning i dag.

Billigt Mobil abonnement med tale & data

Har du en iPhone / smartphone og et løbende forbrug, skal du primært gøre op med dig selv hvor mange timers tale og data mængde du har behov for.

Der er tre 4G/5G netværk i Danmark via henholdsvis TDC, Telia/Telenor og 3. Så alle mobil udbydere benytter altså ét af disse 3 netværk. Selvom de alle overordnet fungerer, så er TDC og Telenor/Telia’s 4G/5G netværk generelt de hurtigste og bedst dækkene. 3’s 4G/5G netværk har typisk ikke lige så god dækning i de tyndt befolkede områder, men det er også billigere at benytte. Man kan hos de enkelte telefoni udbydere ofte finde et dækningskort. Hvis man primært skal bruge mobildata / 4G / 5G som sit hjemmeinternet også, er det dermed især relevant lige at kontrollere dækningen i sit område.

Typisk er 4G/5G mobil bredbånd kædet sammen med mobil telefoni og disse abonnementer. Man kan dog sagtens også få et selvstændigt 4G/5G Mobil Internet abonnement og benytte dette med et USB Modem/Router (som sættes i en PC og dermed får internet adgang) eller via en traditionel Router (så man kan tilkoble sit udstyr via netværkskabler eller Wi-fi). Ofte er sådanne Mobil data abonnementer ikke Flat-rate (ubegrænset forbrug), dvs. man betaler for X antal Gb forbrug pr. måned. Især film og musik streaming trækker ens forbrug hurtigt op, hvor imod almindelig surfing, facebook osv ikke forbruger meget.

Mobilpakker starter i dag typisk fra ca. 50,- og op. F.eks. koster en mobilpakke med 6 timers tale & 6 Gb data kr. 59,- hos Oister og både tale og data kan her også benyttes i hele EU (EU Roaming). Det kan faktisk også gøres endnu billigere med Lebara 5 timer & 5Gb data til blot kr. 19,- , men her er så kun 1gb data til EU brug.

Er man på jagt efter et attraktivt mobil abonnement med tale og data til sin Smartphone er disse blandt de mest populære udbydere i dag:

Populære udbydere:

CBB (Telenor/Telia  netværk) – HØJ TRUSTPILOT SCORE (>4/5)
Telmore (TDC netværk) – HØJ TRUSTPILOT SCORE (>4/5)
OiSTER (3’s netværk) – HØJ TRUSTPILOT SCORE (>4/5)
Lebara
(Telenor/Telia netværk) – HØJ TRUSTPILOT SCORE (>4/5)
Flexii
(3’s netværk) – HØJ TRUSTPILOT SCORE (>4/5)
DukaTALE (Telenor/Telia netværk) – HØJ TRUSTPILOT SCORE (>4/5)
3.dk (3’s eget netværk)

Hård kamp om internet / mobil kunderne

Ofte er der penge at spare ved at samle flere løsninger hos samme udbyder, f.eks. mobil telefoni, mobil bredbånd / internet forbindelse og evt. TV m.m.

Har du været hos den samme udbyder i mange år, så var det måske også på tide lige at kigge nærmere på hvad du betaler og hvad de tilbyder i dag. Det er nemlig ikke en selvfølge, at du automatisk ryger over på nye lavere priser og produkter. Typisk bliver der også bare fyldt lidt mere tale og data i din pakke, men har du ikke behov for dette, så er det værd at gå på jagt efter en ny telefoni udbyder.

Det er ikke specielt problematisk at skifte telefoni/mobil udbyder. Man kan flytte sit telefon nummer med over, og udbyderen tager sig af alt dette.

Sammenlign Mobilabonnementer

Benyt nedenstående guide til at sammenligne og finde det optimale mobil abonnement udfra dit aktuelle behov:

(Sammenligningen kan indeholde reklame, og indeholder ikke nødvendigvis alle aktører/tilbud på markedet)

Senest opdateret den 7. marts 2024