Mange virksomheder og website ejere modtager for tiden e-mails fra en Mette Jensen fra Danishseo.com med titlen ‘Omkostningsfri link-udveksling‘. E-mailen er velformuleret og fremstår jo ganske reel, men der er noget galt…

Da undertegnet første gang modtog denne mail undrede det mig, at afsender e-mail adressen var fra mette@gratisseo.net og altså ikke fra selve firmaet Danishseo.com.

Sekundært, så så selve hjemmesiden Danishseo.com på overfladen fin nok ud, men man kan faktisk ikke navigere rundt, da ingen links virker. Det er reel bare en forside.

Jeg var på nuværende tidspunkt klar over, at det lugtede af fup, svindel og spam – men hvad går det reelt ud på?

Hvem er Mette Jensen og Danishseo.com?

Det viser sig at disse mails tilsyneladende figurerer i flere lande og dermed på flere sprog. Afsenderen Mette Jensen er så typisk skiftet ud med mere lokalt klingende navne. Tilsvarende e-mails er også tidligere set underskrevet en Gitte Møller i stedet.

Afsender domænet gratisseo.net er iflg. WHOIS registreret i Florida, USA:

Jay A. McCart Mette@gratisseo.net
2363 Linden Avenue
Orlando
FL
32801
US
Phone: +1.4075416327

Danishseo.com er derimod registreret til en dansk adresse med den famøse Gitte Møller e-mail adresse:

Alexander A. Damgaard gitte.moller@danishseo.com
Vestergade 98
1786 Kobenhavn V
Danmark
Phone: +45.21331568

Iflg. CVR er der slet ingen virksomheder registreret på denne adresse. Faktisk er der umiddelbart slet ikke sammenhæng mellem denne adresse og dette postnummer. Navnet Alexander A. Damgaard og ikke mindst telefon nummeret leder umiddelbart heller ikke én videre. Her er formegentlig blot tale om falsk navn, adresse og telefon nummer.

Hvad vil Danishseo.com / gratisseo.net opnå?

Det er ingen tvivl om at her er tale om et fup foretagene, men da ingen tilsyneladende nogensinde modtager respons ved at svare på disse mails, så kan man undre sig lidt over formålet?!

De 2 mulige motiver jeg umiddelbart kan tænke mig til er:

  1. Når du svarer, bekræfter du jo din eksistens og email adresse. Denne kan afsenderen så sælge og/eller benytte til fremtidige målrettet spam mails.
  2. Trafik! Hvis milioner af mennesker modtager disse mails, så vil der også være mange der besøger hjemmesiden og ikke mindst Googler emnet/mailen, og dermed af den vej blive dirigeret hen på specifikke hjemmesider. Ja, faktisk var du måske kun havnet på denne hjemmeside fordi du gravede i emnet, og dermed får dette site jo så også trafik.

Ligesom en computer virus er menneskeskabt og sjældent tjener et større formål end at gøre skade og sprede sig, til udviklerens syge fornøjelse. Så kan disse e-mails også blot have til formål at vise, hvor meget de kan sprede sig og hvor meget omtale der kan opnås osv?!

Det er pt. svært at give et entydigt svar på formålet, men jeg må nok hellere slutte herfra, da jeg jo nu så er med til at øge omtalen ;-)

Har du også modtaget en tilsvarende e-mail fra Danishseo.com / gratisseo.net bør du ihvertfald IKKE svare på den!

Har du også noget at bidrage til Danishseo.com mystikken, så skriv endelig en kommentar…

Senest opdateret den 14. maj 2021