Det er ikke altid let at finde det rigtige webhotel til ens hjemmeside eller webshop. Der er mange webhotel-udbydere i Danmark, og det kan være svært at vide, hvilken man skal vælge. Derfor har jeg lavet denne guide og oversigt over 10 af de førende danske webhoteller. Jeg har inkluderet lidt baggrundshistorie og en Trustpilot-rangering. En forudsætning for at være med er en generel høj oppetid på +99%, en høj kundetilfredshed samt en grundlæggende webhotel løsning fra max 50,- pr måned for hver af de 10 webhotel-udbydere.

En guide og oversigt over 10 af de mest populære danske webhotel udbydere:

1. Nordicway

Nordicway.dk er et dansk hurtigt voksende webhotel-firma, der ligeledes tilbyder hosting af hjemmesider og webshops. De har været på markedet siden 2019, men har hurtigt udviklet sig til et af de mest populære webhosting firmaer i Danmark. Forklaringen ligger bl.a. i deres enkle og konkurrence dygtige “all-inclusive” pakke til blot 29,- pr måned (kun 9,50 pr/mdr første år) som ligeledes inkluderer daglig backup, samt cPanel kontrolpanel, og et rigtig godt renomme med en Trustpilot bedømmelse på pt: 4,8 ud af 5. Nordicway har ligeledes en imponerende oppetid på pt. 99.9% over 30 døgn. Af den grund er Nordicway i dag én af de mest foretrukne webhoteller til egne/kunde projekter.
Kampagne: Første år til 9,50 pr. mdr. hos Nordicway

2. Simply.com

Simply.com er et dansk webhotel-firma, der tilbyder hosting og drift af hjemmesider og webshops mv. De har været på markedet siden 2000 og har vokset sig til en af de største webhotel-udbydere i Danmark. De har igennem årerne opkøbt en del andre webhotel firmaer, herunder Meebox og Surftown. De har også deres eget danske og brugervenlige kontrolpanel med et væld af værktøjer og funktioner, som gør det nemt at oprette og vedligeholde en hjemmeside. Prisniveauet ligger over den billige ende, men Simply har pakker til forskellige behov og en fortrinlig daglig backup/restore funktion samt mulighed for telefonsupport. De kvitterer da også med markedets bedste Trustpilot score på pt. 4,8 ud af 5 baseret på over 7000 anmeldelser, hvilket er temmelig imponerende. En målt oppetid på hele 99.965% over 30 døgn, hvor nedetid kun har været kortvarig om natten (typisk ifm. service/opgraderinger). Det er positiv at se, at service mv. her ligger i nattetimerne!
Aktuel rabatkode: 529Y3W (3 mdr. gratis ekstra webhotel hos Simply)

3. cHosting

cHosting.dk er et dansk webhotel-firma som har eksisteret siden 2011 og er et populært webhotel med god og kompetent support. De har et stort udvalg af hosting-løsninger, der dækker både helt enkle og billige samt store/tunge hosting-løsninger og Virtual Server (VPS). Deres kontrolpanel er baseret på cPanel systemet, som foretrækkes af mange. Det er nok det mest fleksible og omfattende kontrolpanel til hostingaktiviteter i dag. Desuden har cHosting en meget omfattende 1-click installer med mere end 400 systemer samt markedets højeste oppetider (99.9%). Herudover er daglig backup inkluderet i alle pakker. Prisniveauet er ligeledes meget attraktivt, og man må da også tage hatten af for deres flotte Trustpilot score på pt. 4,9 ud af 5.
Aktuel rabatkode: cHost20 (20% rabat på første webhotel betaling hos cHosting

4. e-studio

e-studio.dk er et mindre dansk webhotel-firma i Kjellerup, der helt tilbage siden 2004 har tilbudt hosting af hjemmesider / webshops. De har et omfattende udvalg af hosting-løsninger, der dækker både enkle og dedikerede hosting-løsninger og deres prisniveau er ganske attraktivt. De udmærker sig også ved deres helt billige basis-pakke til blot 10,- pr mdr., hvis du blot skal have en simpel hjemmeside og e-mail. Man får desuden daglig backup og mulighed for telefonsupport i de lidt større pakker. Deres Trustpilot rating på pt. 4,9 ud af 5 taler vel også for sig selv.

5. One.com

One.com er et større internationalt webhotel-firma. De har været på markedet siden 2002 og har siden da vokset sig til et af de største webhotel-udbydere verden over. De har et stort udvalg af hosting-løsninger, der prismæssigt ligger på niveau med Simply. De har ligeledes deres eget danske kontrolpanel, som er ganske omfattende og velfungerende. Herudover har alle webhoteller daglig backup og ret høj lagerkapacitet inkluderet på lynhurtige SSD drev. De har pt. en Trustpilot-bedømmelse: 4,1/5 baseret på over 17.000 anmeldelser. One.com er en udbredt klassiker indenfor webhotel drift af selv store internationale virksomheder og webshops.

6. Yayhosting

Yayhosting.dk er faktisk ejet af e-studio, men deres løsninger er her hostet hos datacenteret GlobalConnect i Skanderborg, som leverer hele 99.5% oppetid. Yayhosting udmærker sig herudover med deres MEGET attraktive “all-inclusive” pakke til blot 15,- pr. mdr, hvilket er blandt de absolut bedste tilbud på markedet i dag. Det er her ovenikøbet med daglig backup samt cPanel og Litespeed Web Server. Deres Trustpilot score er pt. på 4,7 ud af 5.

7. Hostinger

Hostinger er et større internationalt webhotel firma. Deres vidtrækkende globale tilstedeværelse gør det muligt for brugerne at få adgang til Hostinger-tjenester fra hele verden. De har kontorer i mere end 50 lande rundt om i verden, herunder USA, Indien, Brasilien, Polen og mange flere. Deres hosting-pakker er prismæssigt ret attraktive fra blot 14,99 pr. mdr. og der følger her ret meget indhold/kapacitet med. Det har en Trustpilot bedømmelse på 4,7 ud af 5 baseret på ikke mindre end næsten 13.000 anmeldelser fra hele verdenen.

8. Netgiganten

Netgiganten.dk er et dansk firma stiftet i 2013. De tilbyder ikke blot hosting af webshops og hjemmesider, men også programmeringsservice, online marketing ydelser (Google Ads mv) samt Microsoft 365 ydelser. De har et stort udvalg af hosting-løsninger, der dækker både enkle og dedikerede hosting-løsninger fra rimelige priser. Deres Trustpilot omdømme ligger omkring de 4,5 ud af 5.

9. Scannet

Scannet er Danmark første nulevende hostingudbyder helt tilbage fra 1995. Udover almindelig webhotel hosting gør de sig også i egne webshop løsninger som de hoster, opdaterer og vedligeholder for kunderne. De har deres eget state-of-the-art datacenter og kunderne inkluderer mange større/tungere sites ala TV2, Bravo Tours, Jem & Fix og Sinful m.fl. De har pt. en Trustpilot bedømmelse omkring 4.3 / 5.

10. Dandomain

Dandomain er ligeledes danske og har eksisteret helt tilbage siden 1999. De er især kendte for deres eget brugervenlige Webshop system som driftes og vedligeholdes for kunderne. Det er en god løsning for dem der ikke selv vil stå med alt det tekniske omkring webshop design, opdateringer og vedligeholdelse mv. Det benyttes af større/kendte firmaer som DecoFarver.dk, Urban Hald, GrejFreak.dk og Luksusbaby. De har også alm. webhotel hosting og priserne/pakkerne er i dag faktisk ret attraktive. Trustpilot scoren ligger omkring 4,1 / 5.

Opsummering – Valg af Webhotel?!

Der er i dag mange forskellige webhotel-udbydere på det danske marked, og pris vs. ydelse vs support er svingende. Forhåbentlig har denne guide givet dig et overblik over de forskellige aktuelle danske webhotel-firmaer med højt renomme og attraktive prisniveauer du roligt kan vælge.

Jeg vil ikke her komme med konkrete anbefalinger, men hos alle 10 medtaget webhoteller i denne guide bliver du stabilt/godt kørende. Se evt. artiklen “Valg af bedste / billigste Webhotel“, som løbende opdateres med anbefalinger baseret på test, feedback og prisniveau.

(Artiklen kan indeholde reklame/rabatkoder/tilbud og omfatter ikke samtlige aktører på markedet. Artiklen opdateres i takt med evt. ændringer i aktører/bedømmelser mv.)

Senest opdateret den 15. marts 2024