Det er vel efterhånden de færreste af os der ikke har en e-mail adresse i dag. Det er lige så forventeligt at have som et telefon nummer og en fysisk post adresse. Rigtig mange hopper på de gratis email adresse tjenester man kan finde på internettet eller f.eks. via sin internet udbyder – men det kan give nogle ulemper…

Gratis e-mail adresse via internet udbyderen (f.eks. TDC / YouSee / Stofa)

Der er rigtig mange der har en e-mail adresse igennem sin internet udbyder, f.eks. TDC / YouSee / Stofa. Det er naturligvis også nærliggende, når man nu har brug for én og den så her er gratis. Det er dog bare ikke for dine blå øjnes skyld, at de tilbyder en gratis e-mail adresse. Der sker jo det, at du bliver afhængig af den, når du nu igennem en årrække har brugt den og annonceret den til alle – og det er lige præcis det som TDC / YouSee og andre internet udbydere ønsker. Så bliver det nemlig pludselig en noget mere besværlig proces, at ville skifte internet udbyder en dag, hvis de er blevet for dyre eller dårlige. Du kan nemlig ikke tage e-mail adressen med dig, ligesom når du f.eks. skifter telefonselskab, hvor du her kan overføre dit eksisterende telefonnummer til det nye selskab. Altså stavnsbinder du dig selv til din nuværende internet udbyder, hvis du ikke ønsker at skulle skifte email adresse også.

Gratis e-mail adresse via Hotmail / Outlook, Yahoo og Gmail

Gratis E-mail tjenesterne Hotmail / Outlook fra Microsoft samt Gmail fra Google og ikke mindst Yahoo er populære gratis e-mail tjenester og også klart de mest udbredte. Det er der heller ikke noget at sige til, fordi de gør det ganske godt, og løser jo problemet med at få sig en e-mail adresse – hvis man ellers kan finde et ledigt navn efterhånden.

De forærer dig dog ikke bare en gratis e-mail adresse for dine blå øjnes skyld. Efter at have lokket dig hen til henholdsvis Microsoft’s, Gmail’s eller Yahoo’s e-mail tjeneste, vil de naturligvis også gerne skole dig til at bruge deres andre produkter og tjenester. Desuden vil de rigtigt gerne lære dig bedre og kende, for så kan de nemlig bedre målrette alle de reklamer du konstant bombes med, når du færdes på internettet. Din brug af disse e-mail tjenester giver nemlig Google, Yahoo og Microsoft m.fl. en tsunami af informationer over hvad du går og hygger dig med og interesserer dig for. Sådanne informationer er penge værd til målrettet markedsføring.

Med andre ord; Med en gratis e-mail tjeneste, er det DIG der er produktet!

Det er efterhånden også ret svært at finde et ordentligt ledigt e-mail navn til alle de gratis e-mail tjenester. Benytter du allerede i dag én af ovennævnte gratis e-mail tjenester, så er der nok også stor sandsynlighed for, at din e-mail adresse hedder noget ala peter.p215@, maleren-jpd-dk@, j.larsen_slagelse2@ osv. – Man skal være kreativ for at finde et ledigt navn, men synderlig personligt eller professionelt bliver det sjældent.

Eget domæne navn med e-mail til billige penge

Et alternativ til de gratis tjenester er at registrere sit eget domæne navn og have det på et billigt Webhotel hos f.eks. Simply (tidligere UnoEuro), One.com eller Nordicway. Her kan man for nogle relativt få kroner om måneden (Nordicway til kr 9,50 pr. mdr.) få sit helt eget personlige domæne navn (f.eks @verdensfirmaet.com, @familenvokseværk.dk, @billigefisk.nu osv.) og så oprette de e-mail adresser man ønsker til sig selv, familien eller medarbejdere (karsten@verdensfirmaet.com, info@verdensfirmaet.com osv.). Man kan også vælge at hoste en hjemmeside eller webshop på dette webhotel uden yderligere omkostninger, hvis man ønsker dette. Man kan f.eks. også bruge det til backup lagerplads eller koble det sammen med Microsoft Office 365. Sidst men ikke mindst er her også mulighed for at få noget hurtig IT Support, hvis det driller – Det kan man godt kigge langt efter hos gratis tjenesterne.

Det er altså i dag en temmelig overskuelig udgift, at få en mere personlig og professionel e-mail profil og ikke mindst hjemmeside/webshop hosting. Også på denne front er der dog godt rift om domæne navnene, men her er også mange flere muligheder. Arbejder man f.eks. på navn til en virksomhed, kan det derfor godt være en idé, at lege lidt med en domæne søger for at se hvad der er ledigt inden man navngiver firmaet / produktet.

Se også vores prissammenligning af internet udbydere!. Har du det optimale abonnement?

Senest opdateret den 9. september 2021