Online handel i Danmark og udlandet

Senest opdateret: 21. februar 2019

Der kan ofte være mange penge at spare ved online handel. Dels fordi det som udgangspunkt er billigere at drive en online forretning, men også fordi der kun er ganske få klik imellem konkurrenterne – Ikke bare i Danmark, men i hele verden…

Du er som forbruger ganske godt beskyttet mod snyd og misbrug af betalingskort ved online handel. Så dette skal ikke være en hindring for at kaste sig ud i at købe på nettet. Du behøver absolut heller ikke kun at holde dig til danske webshops. Selvom det måske er det nemmeste og hurtigste, så kan det jo godt være, at du har udset dig noget på en udenlandsk webshop – og hvordan forholder dig du så lige?

Køb over internettet i Danmark

Køber du varer på internettet hos en virksomhed i Danmark, så kommer der næppe de helt store overraskelser. Her skal du betale prisen inkl. moms ligesom i en alm. butik. Her kommer som regel også forsendelsesomkostninger oveni og måske også betalingskort gebyr (det er ikke længere tilladt at opkræve kortgebyr for privatkunder). Alt i alt vil du altid kunne se, hvad den endelige pris ender på i takt med du gennemfører købs & betalingsforløbet.

Typisk leveres varer herhjemme med Postnord, GLS, Bring og DAO. Her er det efterhånden blevet populært, ikke mindst pga en lidt lavere fragtpris, at få varerne leveret uden omdeling/udbringning. Her afhenter man så selv pakken i sin lokale Postnord pakkeboks / posthus eller Pakkeshop (typisk supermarkeder og kiosker o.lign.). Mod merpris kan man så ofte vælge udbringning til ens adresse (eller arbejde).

Den helt store fordel ved at handle i Danmark er unægtelig, at varerne typisk kommer hurtigere frem, og så er man væsentlig nemmere og bedre stillet omkring fortrydelses- og reklamationsret. Sidst men ikke mindst støtter man jo danske arbejdspladser!

Du kan også spare mange penge på elektronik ved at købe demovarer / brugt på flere danske webshops uden at miste fortrydelses- og reklamationsrettten.

Køb over internettet inden for EU

Køber du varer på internettet hos en virksomhed i et andet EU-land, kommer der ikke told og andre uforudsete omkostninger på varen (udover levering og evt kortgebyrer som vil fremgå under købsforløbet).

Du skal som udgangspunkt kun betale momsen for det pågældende land – og altså ikke den dyre danske moms på 25% (Tyskland 19% og england 20%). Denne moms fremgår som regel allerede af varens pris, ligesom herhjemme (på engelsk: VAT og på tysk: MwSt.). Hvis virksomheden omsætter for mere end DKK 280.000,- til Danmark, skal de dog være momsregistreret herhjemme (eller køre det igennem en dansk repræsentant), og ergo også opkræve den danske 25% moms.

Man skal selvfølgelig så også huske at kigge på leveringsomkostningerne, som ofte er højere i udlandet. De fremgår som regel af den enkeltes webshops leveringsbetingelser, og tillægges som regel også ved check-ud, ligesom på danske shops. Ligeledes er du ofte ringere stillet omkring fortrydelsesret/reklamationsret, og i det hele taget kan det være en dyr/besværlig affære at skulle returnere defekte varer til udlandet.

Pr. 1. januar 2015 er det blevet lovpligtigt i EU at opkræve modtagerlandets moms sats ved primært tele & elektroniske ydelser. Det er op til forhandleren at opkræve den rette sats ved bestilling. Se evt. mere om One Stop Moms hos Skat.

Summe summarum kommer der, som udgangspunkt, ingen uforudsete omkostninger, gebyrer og afgifter ekstra på varer ved online handel indenfor EU.

Når der står som udgangspunkt er det fordi, at hvis du f.eks. køber øl, vin, tobak og chokolade vil der blive opkrævet punktafgift. Det nemmeste er derfor; lad være at købe sådanne varer over nettet i udlandet – det kan sjældent betale sig!

Er du momsregistreret virksomhed (og importregistreret), kan du i nogle udenlandske webshops (indenfor EU) undgå at blive opkrævet momsen ved købet. Denne skal man selvfølgelig så udligne i sit momsregnskab efterfølgende!

Læs evt. mere om reglerne om køb af varer uden for Danmark på SKATs hjemmeside. Du kan også beregne din told her.

Køb over internettet uden for EU

Køber du varer i et land uden for Danmark og EU, for eksempel i USA, Norge og Kina, skal du som hovedregel betale både told og dansk moms til Skattestyrelsen, når varen kommer ind i landet – altså lægges dette oveni det beløb du allerede har betalt til shoppen.

For visse typer varer skal du desuden også betale punktafgift. Hovedreglen er her, at når en vare er belagt med punktafgift i Danmark, skal du også betale punktafgift ved indførslen (F.eks. alkohol og tobak mv.). Det kan derfor sjældent betale sig, at bestille sådanne varer i udlandet.

Der vil typisk også være et Toldgebyr hos transportøren for import behandlingen. Postnord tager f.eks. kr. 160,- i importgebyr (+36,- pr. efterfølgende varelinje.).

Man opererer dog med nogle bagatel import grænser, så afhængig af leverancens værdi (eksl. fragt) opkræves man ud fra følgende kriterier:

Under 80 kr.:   Du skal hverken betale moms, told eller importgebyr*
80-1.150 kr.:     Du skal betale dansk moms og importgebyr*
Over 1.150 kr.:  Du skal betale moms, told og importgebyr*
*Evt. punktafgifter skal man altid betale (f.eks. for alkohol og tobak mv.)

Du skal være opmærksom på, at varer der sælges på webshops udenfor EU, næppe annonceres med dansk told, moms, punktafgift osv. Det betyder derfor, at varen ofte bliver noget dyrere end den umiddelbart fremgår på webshoppen. Desuden vil fragt firmaet jo så også typisk opkræve et gebyr for at håndtere fortoldningen.

Det er IKKE webshoppens ansvar, at der pålægges afgifter efterfølgende i Danmark. Benyt evt. SKAT’s Toldberegner til at se hvad du opkræves af afgifter for de varer du køber udenfor EU.

Det kan sjældent betale sig, at købe varer over internettet fra lande uden for EU (f.eks. Kina), hvis værdien er over kr. 80,- excl. levering, da der så pålægges importgebyr og told/moms. Levering fra de mange Kina handelsplatforme tager typisk også over en måned.

Prøv derfor altid at finde varerne i en webshop indenfor EU først, og helst i Danmark af hensyn til fortrydelsesret og reklamationsret. Køber man varerne udenfor Danmark er man ofte ringe stillet, og det kan være urentabel at returnere. Det ved alle de især kinesiske handelsplatforme godt, hvorfor kvaliteten (og produktsikkerheden) her ofte er tvivlsom.

Der eksisterer en samhandelsaftale (EFTA) med bl.a. Norge, Grønland, Island, Schweiz, Liechtenstein og Tyrkiet, der betyder at der typisk ikke skal betales told, når man som privat handler med disse lande. Du opkræves stadig dansk moms og evt. importgebyr jvf. ovenstående. Disse handelsaftaler er dog komplekse, så her må man evt. tage fat i Skattestyrelsen for at undgå overraskelser.

Du kan få mere information om reglerne for online handel og køb af varer uden for Danmark og resten af EU på Skattetyrelsens hjemmeside.


Sammenligning af Internet udbydere?! Spar penge på computere & smartphones mv.
Sammenligning af Internet udbydere?!
Spar penge på computere & smartphones mv.


Kommentarer til “Online handel i Danmark og udlandet”


 1. Besvar

  Tak for dette indlæg!

  Var ved at bestille nogle varer i USA, men blev i tvivl om reglerne.

  Jeg gik derfor efterfølgende på jagt efter dem indenfor EU, så dit/jeres indlæg har sparet mig for en del omkostninger og besvær 🙂 2. Besvar

  Hej. Hvad er grunden til, at jeg ikke kan købe et par sko til min mand hos Clarks i enten Tyskland eller England.
  Vi er jo i EU og de sælger til andre EU lande, så jeg kan simpelthen ikke finde forklaringen til det og håber inderligt at du kan hjælpe????

  De bedste hilsner
  Susanne


  • (Administrator)
   Besvar

   Hmm, jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skulle kunne svare på det?
   Hvad med at spørge forretningen?  • Besvar

   Hej Susanne.

   Jeg blander mig lige lidt. Der kan foreligger nogle aftaler de forskellige mærkevare firmaer indbyrdes med distributører/importører i landene i EU. Det skal sikre at de enkelte lande sælger varen der og det gør det derfor ikke muligt at bestille det i andre EU-lande. Jeg skal ikke kunne sige om det er årsagen til “Clarks” ikke kan bestilles hjem hvor du gerne vil købe fra, men de aftaler er ihvertfald årsag til begrænsning i shopping på nettet i EU.

   mvh
   Camilla 3. Besvar

  Hej Morgen.

  Jeg er lige flyttet til Norge og søger vandpibe tobak. Ingen steder tæt på mig sælger de det. Så mit spørgsmål er om jeg kan bestille det online og få det sendt hjem til en veninde i Danmark, hvor hun så sender det videre til mig? Er det lovligt at gøre det sådan, og hvad kan jeg forvente at betale ekstra for?

  Hilsen Christine.


  • (Administrator)
   Besvar

   Som udgangspunkt kan det ikke betale sig at købe tobak og spiritus m.m. over nettet i andre lande, da der pålægges punkt afgifter på sådanne.

   Vil tro det også gælder, selvom det måtte komme fra din veninde i Danmark. Ellers kunne alle jo bare få “venner” til at sende dem billigere varer udenom afgiftsystemet 😉 4. Besvar

  Hej jeg vil gerne bestille noget tysk fyrværkeri fra nettet, men det skal fragtes til Danmark fra Tyskland. Hvor dyr bliver fragten cirka??

  Prisen på det jeg vil købe er: 13 Euro

  Håber i vil hjælpe 5. Besvar

  Hejsa. Jeg overvejer kraftigt at bestille et par Aigle (franske)gummistøvler på Amazon.de. Jeg kan simpelthen ikke finde noget sted, hvor der står at de garanterer at varerne er originale. Tør jeg tage chancen eller er det klogere at købe dem direkte af den franske producent.
  Mvh Hanne 6. Besvar

  Hej Morgen.
  Har købt et ur på internet auktion – fra urfirma i Tyrkiet.
  Pris 200€ + fragt 22€ – ialt 220£ …
  Hvordan skal jeg forholde mig til import, told og moms ?
  Takker 7. Besvar

  Kan ikke helt gennemskue toldreglerne. Er det kun moms og afgift på varer købt over nettet hos et islandsk internet-firma og ikke told? på told/skats side står noget om en samhandelsaftale, men hvor meget kan man trække fra i told når man bruger toldberegneren, og der ikke skal betales told? 8. Besvar

  Jeg har bestilt 2 pakker med 3×15 ml e-væske med 3 mg nikotin, der blev sendt d 31/5 og 05/6 fra californien. Jeg har så lige fundet ud af der er blevet lavet forbud mod at bestille over 10 ml i danmark fra d 07/6. Så mit spørgsmål er om de vil blive konfiskeret, eller om jeg stadig vil modtage dem efter som de blev bestilt før loven trådte i kræft? 9. Besvar

  hej vis en af mine venner som bor i kina og send mig en pakke med slik kom det told eller hvad?


  • (Administrator)
   Besvar

   Jeg vil umiddelbart mene der er punktafgifter på slik. 10. Besvar

  Hvornår skal de betale told osv i sweitz
  Når de køber en vare fra Danmark?


  • (Administrator)
   Besvar

   Schweitz er ikke med i EU, så det vil være op til deres import regler 11. Besvar

  Hvad hvis en Kineser køber et dansk produkt ? hvordan betaler de/hvilke gebyr kommer der ?


  • (Administrator)
   Besvar

   Det er op til import reglerne der. Generelt kan det være svært at levere direkte til Kina, hvorfor meget går via Hong Kong. 12. Besvar

  Hej. Jeg har købt et par sko i USA til 1200kr. Selvfølgelig betalt skat osv.(600kr) Jeg bliver nødt til at sende dem tilbage og bytte dem til nummer mindre. Skal jeg så betale skat moms osv engang til?


  • (Administrator)
   Besvar

   Det er desværre noget besværligt, når man køber varer i udlandet.
   Du skal selv ansøge SKAT om at få told/moms retur ved returvarer og defekte varer.
   Se mere her:
   http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=2132556&vId=0  • Besvar

   Jeg prøvede det i 2011 med noget elektronik, der var købt i USA og var defekt. Her blev jeg af shoppen instrueret om, at jeg skulle returnere varen med en tolddeklareret værdi på 0 dollar og skrive “Damaged Items for Warranty Replacement”. Det gjorde jeg, og det gik lige igennem.

   Og de havde åbenbart også en metode til at sende erstatningsvaren til mig uden at der skulle toldbehandles og betales en gang til. Hvordan de gjorde, ved jeg ikke, men erstatningsvaren ankom bare uden videre.

   Så det kan altså lade sig gøre. Måske skoshoppen kan svare dig på, hvordan du skal gøre? 13. Besvar

  Hej

  Jeg står og er interesseret i at købe et ur til 1404€ i Tyskland. Det er inkluderet VAT og fragt. Der vil vel ikke tillægges ekstra gebyr eller noget? Som du skriver, bliver retur- og reklamationsret kringlet, når man hander i udlandet, men hvis man er ligeglad med dette, er det vel fint at købe det?
  Mvh Nicolai


  • (Administrator)
   Besvar

   Der tillægges ikke yderligere afgifter osv fra myndighedernes side efterfølgende, når det leveres fra Tyskland. 14. Besvar

  Jeg har prøvet at læse alle dine fine svar her på siden, men er stadig lidt i tvivl.

  Hvis jeg køber tøj via nettet i Norge og der allerede er lagt 25% moms på fakturaen – skal jeg så forvente der bliver tillagt yderligere 12% dansk moms? 15. Besvar

  Hejsa,
  ang. Online handel, er det bedst at hoste sin online handel på en dansk server?
  Det skal både være til danske kunder men på sigt også udlandske kunder, og så kører vi sprogmoduler på.
  Vi har et .com domæne.
  Spændende hvad du mener… 🙂 16. Besvar

  Jeg har gjort noget dumt og åbenbart handlet på en kinesisk webside med kopi sportssko. Det fandt jeg først ud af efter jeg havde sendt min ordre. Jeg har skrevet til dem og annulleret ordren, og til Master card om de kan spærre for at de kan hæve. Men hvordan er jeg stillet hvis de (som forventet) ikke annullerer min ordre og trækker pengene. Kan jeg på en eller anden måde få dem tilbage eller er de bare tabt? Siden hedder Kickob.com så hold jer væk fra den 🙂 17. Besvar

  Et dansk firma opretter webshop i flere lande med selvstændige domæner .dk/.no/.de/.fi. Det er de samme varer, der sælges og de bliver sendt fra det danske lager til køberne i de pågældende lande.
  Mit spørgsmål er: Skal salgs- og leveringsbetingerne opfylde de enkelte landes lovgovning, eller er det den danske lovgivning på området, der gælder?


  • (Administrator)
   Besvar

   Indenfor EU samt Norge, skal man som minimum følge EU reglerne, som reelt er identiske med de danske regler (14 dages fortrydelsesret, 2 års reklamationsret, diverse oplysningspligt osv.)
   Nogle EU lande har så bedre betingelser, f.eks. har Sverige 3 års reklamationsret – mig bekendt skal man ikke nødvendigvis også opfylde disse så længe man opererer fra Danmark. Spørgsmålet er selvfølgelig så om det koster kunder, hvis de stilles dårligere end de lokale regler 😉

   Udenfor EU tør jeg ikke helt svare på, men som udgangspunkt må de næppe stilles dårligere end deres egne regler. Køber man som forbruger fra et ikke EU-land skal man nemlig også sidestilles efter EU reglerne, men det får man nok sjældent held med at trumfe igennem fra diverse kina sites osv. 😉 18. Besvar

  Hej.
  Hvordan ved fragtmanden om en vare har kostet over eller under 80,-????


  • (Administrator)
   Besvar

   Fortoldning sker baseret på fakturaen.  • Besvar

   Hvis der ikke er faktura i pakken, beholder de pakken og sender et brev til dig om at du skal fremsende faktura. Og det nytter ikke at få sælger til et skrive et falsk beløb uden på pakken da tolderne overhovedet ikke kigger på det beløb. 19. Besvar

  Hej!
  Jeg håber, at du kan svare mig lige så godt, som du har svaret andre her på siden.
  Vi skal til Italien, lidt syd for Napoli.
  Jeg skal have strikkemaskine med, og vil gerne finde en fabrik/forhandler, som sælger maskingarn, tyndt, på cones. Vores bil er ikke så stor, så det er begrænset, hvor meget garn vi kan have med fra Danmark.
  Mange hilsner fra
  Jette.
  P.S. Vi har ikke SE nr. 20. Besvar

  Jeg har fundet en cognac sin min godt kan lid fra Spanien på nettet og vil gerne bestille den men hvad kommer der ekstra til af afgift tak


  • (Administrator)
   Besvar

   Jeg kan ikke svare konkret, men alkohol og tobak osv. pålægges Punktafgift. Så mit overordnet svar vil være, at det ikke kan betale sig. 21. Besvar

  Hej med jer 🙂

  Skal varer købt i Tyskland over nettet igennem Dansk toldcenter. Eller kommer de direkte fra forhandleren til mig?


  • (Administrator)
   Besvar

   Som udgangspunkt kommer varerne direkte fra forhandleren til dig, da varer købt i EU jo ikke er underlagt fortoldning. Det betyder selvfølgelig ikke nødvendigvis, at de undslipper kontrol foranstaltninger på centralerne 😉 22. Besvar

  Kan ikke finde Electronic-Star / Chal-Tec via cvr eller skat, da det ikke står på min regning !! så jeg må lige høre af i deres kundeservice hvor meget de sælger til DK ? ellers skal jeg have 6% tilbage 🙂 23. Besvar

  Tak for svar:-) Men tror nogle tyske online shop “snyder” med den danske moms ? kan ikke tro at Electronic-Star.de sælger for over 280 tusinde om året til DK ? jeg har også skrevet til dem vedr mit køb samt dansk moms. Hvem kan se de sælger for over 280 tusinde i DK ? Det må da være ét sted man kan henvende sig så det kan kontrolleres ?


  • (Administrator)
   Besvar

   Hvis de opkræver/afregner dansk moms for fysiske produkter, skal de også umiddelbart benytte et dansk registreret CVR nummer. Enten deres eget, eller via en dansk repræsentant (som er mest almindeligt, hvis man ikke selv har fysisk beliggenhed her). Det danske CVR nummer og dennes/repræsentantens navn skal så ligelededes fremgå af faktura osv. og dette kan man så evt. verificere via cvr.dk.
   Mere konkret tør jeg ikke gå ind i det, så skal du nok rundt om Skat selv 🙂 – Men meld gerne tilbage her, hvad det ender med… 24. Besvar

  Hej Morgen

  Har lige lavet online handel i Tyskland og har bemærket de beregner mig dansk moms og ikke de 19% Det har jeg oplevet på Amazon.de og nu her på Electronic – Star.de ( æggekoger ) det kan jeg da ikke tro er lovlig ? og hvor går de 6% hen ? Har godt nok læst din artikel, så mener ikke de kan tage dansk moms ?


  • (Administrator)
   Besvar

   Hvis en EU virksomhed omsætter over en vis beløbsgrænse til Danmark (kr. 280.000 om året) og omvendt, skal virksomheden momsregistreres i Danmark og ergo opkræve/betale dansk 25% moms. 25. Besvar

  Hej.

  jeg har købt en varer fra kina som er blevet taget i tolden. Med moms og udlægsgebyr fra postdanmark, løber beløbet nærmest op over hvad jeg har givet for min vare til at starte med.

  Derfor overvejer jeg nu helt at lade værd med at modtage min forsendelse og automatisk få den sendt tilbage til kina igen. MEN her kommer mit spørgsmål så; kommer det pludselig til at koste mig en masse i forsendelse osv at den bliver returneret til kina – eller hvem “hænger” forsendelsen på ? (det var free shipping at modtage pakken) ?


  • (Administrator)
   Besvar

   Hvis du nægter modtagelse, tror jeg som udgangspunkt ikke du opkræves noget ekstra. Teknisk set kunne nogen jo have bestilt i dit navn. Afhængig af købs betingelserne er det dog muligt du ikke får (hele) beløbet tilbageført. Selvom der var “gratis levering”, har afsender jo betalt for dette, og den skal jo også retur igen.

   Men synes du det er rimeligt, at han skal have et tab og besværet, når han ikke har gjort noget forkert, og du ikke har sat dig ind i reglerne (eller blot taget en chance)? 26. Besvar

  Hej Morgen.
  Skal bruge nogle stænger til dommerflag som kun fås i Schweiz.
  Prisen betalt med visa bliver 80 chf excl vat med forsendelse via postvæsen.
  Ved du om der kommer ekstra told eller postdanmark gebyr når jeg modtager pakken. Hvem vil opkræve moms? Forstår at Schweiz er med i EFT (som Norge)
  På forhånd tak.


  • (Administrator)
   Besvar

   Schweiz er rigtig nok med i EFTA, og dermed kan jeg ikke specifikt svare dig, grundet de mange særregler. Som udgangspunkt fratager det dig dog ikke for dansk moms. Dette vil du blive opkrævet af speditøren/Post Danmark ved udlevering, og sidstnævnte tager kr 160,- i gebyr for dette oveni. 27. Besvar

  Jeg sidder og overvejer at bestille noget vandpibetobak fra Schweiz. Er det korrekt forstået at jeg blot vil blive pålagt moms på mit køb, så længe det er under 1150 kroner? Så kan det nemlig stadig betale sig, men hvis vi er ude i told og afgifter er det lidt noget andet jo.


  • (Administrator)
   Besvar

   På bl.a. øl, vin, tobak og chokolade opkræves punktafgift. Det nemmeste er; lad være at købe sådanne varer over nettet i udlandet! 😉 28. Besvar

  Hvis man køber en pakke på en dansk hjemmeside og vil have den sendt til et land udenfor eu – skal man så betale moms? Hvis pakken først bliver sendt til en dansk adresse kan man stadig få moms tilbage betalt? Og hvordan?
  Jeg vil gerne have en fjældræv taske men de sender ikke til new zealand. Jeg tænkte at den så kunne blive srndt til et familiemedlem og derfra sendt til mig. Kan de med en faktura kræve moms tilbage?


  • (Administrator)
   Besvar

   Det er leveringsadressen der afgør om der skal moms på. Leveres den til dansk adresse, så skal der også opkræves dansk moms.
   Leveres den til en adresse udenfor EU, skal der ikke dansk moms på.

   Om du så kan få momsen refunderet efterfølgende ved videre forsendelse udenfor EU, tør jeg ikke svare på. Her skal du have fat i Skat.

   Sekundært skal du være obs på om der er nogle eksport restriktioner i forhold til pels/skind og samtidig import told / restriktioner i den anden ende. 29. Besvar

  Hej.
  Jeg har et lille firma i dk som har opfundet.det sådan nogle mc dollyer til.og fragte sin mc rundt i garagen med,nu er der mange i Norge der gerne vil købe den og vi sender gerne med gls til Norge. Men skal der betales norsk told for de norske kunder? Og hvad med momsen skal de betale den danske moms eller hvordan gøres dette.
  Jeg er Cvr registreret i dk og nordmændene er ikke Cvr registreret.
  Mvh Rune Jørgensen


  • (Administrator)
   Besvar

   Du skal blot fakturere uden dansk moms til alle dine kunder i Norge, da det ikke er et EU land. De opkræves herefter norsk moms (hvis beløbet er højere end NOK 350,-) samt gebyr for dette. Dit produkt pålægges formentlig ikke told. Generelt er nordmænd vant til dette, da de handler meget i udlandet. Se mere her: http://www.toll.no/no/handle-pa-internett/netthandel/
   Du kan måske også få lavere fragt priser via http://www.pakkelabels.dk 😉 30. Besvar

  Hej
  Hvordan er det hvis jeg købet for 611 kr fra en norsk side, er det så kun Post Danmarks 160kr eller kommer der andet oveni?


  • (Administrator)
   Besvar

   Norge er ikke et EU land, så reglerne er mere indviklet. Her må du konkret rådføre dig hos Skat.
   Som udgangspunkt bør de eksportere uden norsk moms. Herefter vil du blive opkrævet dansk moms + gebyret. Afhængig af varen kan der så også blive pålagt told.
   Vil du slippe for overraskelser bør du købe indenfor EU om muligt. 31. Besvar

  Hvis jeg køber en sælskindstaske i Grønland, skal jeg så betale told. Tasken koster Dkr. 1550,-


  • (Administrator)
   Besvar

   Grønland er ikke med i EU. Du bør nok rådføre dig hos Skat her, da der formentlig ligeledes er nogle særregler vedr. sælskind. 32. Besvar

  Hej
  Hvis jeg bestiller en t-shirt til 80,- fra kina og slipper for at betale afgifter, grundet bagatelreglen, hvad sker der så hvis jeg ugen efter bestiller endnu en T-shirt til 80,- fra Kina, er den bagatelregel så genstartet, eller hober den sig op og i så fald hvor lang tid skal der gå før man ikke skal betale afgifter?


  • (Administrator)
   Besvar

   Det gælder umiddelbart pr. sending. Kommer de oveni hinanden og fra samme afsender, så vil det formentlig blive betragtet som én leverance.

   Husk iøvrigt, hvis det er til videresalg skal man importør registreres og svare moms/told uanset beløbet. 33. Besvar

  WWBW musikinstrument butik i USA oplyser, at de moms og afgiftsbehandler forsendelser til Danmark. Et køb til kr.214 vil blive pålagt fragt og afgifter på kr.232 ialt kr.446,-
  Kan man risikere at pakken alligevel bliver pålagt gebyrer ved ankomst til DK ?
  mvh
  Børge


  • (Administrator)
   Besvar

   Hvis du har fået en dør-til-dør pris inkl. told/moms, må man antage at de leverer med en kurer, hvor det hele så også er inkluderet/opkrævet på forhånd. De/speditøren må vel kunne svare på, hvad fordobling af prisen ellers skulle udgøre?! 34. Besvar

  Hejsa.
  Jeg skal have købt mig en airbrush kompressor med div. tilbehør etc. Jeg har kigget på wiltec.de ( tysk ) og det vil blive måske en € 250-300 jeg skal af med. Mener du at fordi den er købt indenfor EU at der så ingen told/moms kommer på når den ankommer til mig? Eller nogen grimme overraskelser fra post flå-Danmark?


  • (Administrator)
   Besvar

   Hej Mette
   Ja, hvis den er købt/afsendt inden for EU, så pålægges du ikke yderligere told/moms og dermed heller ikke toldbehandlingsgebyr fra PostDK osv.

   Er du moms registreret (CVR), så bør de heller ikke fakturere dig den tyske moms, men du skal selvfølgelig medtage dette i dit momsregnskab. 35. Besvar

  Hejsa.

  Har siddet og leget lidt på siden – det ser ud til der kun kan betales med money transfer??? er det godt eller skidt??

  Mvh Gizmo 36. Besvar

  Hejsa.

  Hvad siger du til denne side
  http://www.openreach-telecom.biz

  Det forlyder sig på mail at varen er ny og original – kan jeg have tillid nok til at handle der??

  Mvh Gizmo 37. Besvar

  Hej,
  Hvordan forholder man sig, hvis man ikke modtager en vare der er betalt for?
  Firmaet besvarer ikke telefonen, ringer ikke tilbage (tlf.svarer) og er flyttet fra den fysiske adresse. Har CVR-nr. osv.
  Forbrugerombudsmanden??


  • (Administrator)
   Besvar

   Hvis det er online handel og du har betalt med kreditkort, så må forhandleren ikke trække pengene før varerne afsendes.

   Er det sket, og de ikke kan dokumentere leverancen, så kan du gøre indsigelse igennem din bank.

   Alternativt er det nok Forbrugerstyrelsen, se evt. http://www.forbrug.dk 38. Besvar

  Hej med jer.

  Jeg har læst jeres input vedr. told og moms på køb af varer via Internettet. Men!!!! Jeg kan ikke noget som helst sted finde den særlige handelsaftale med bl. a. Tyrkiet. Har I mulighed for at fortælle, hvor man kan finde den? Vi er nemlig en hel del strikkepiger, som gerne vil købe garn dernede.

  Jeg har kigget både på SKAT’s hjemmeside og under EU.

  På forhånd tak for hjælpen!


  • (Administrator)
   Besvar

   Det er desværre lidt for specifikt til at jeg kan svare på det. Mit bedste bud er at kontakte Skat. 39. Besvar

  Hej! Jeg kæmper med et antispyware firma i USA der har trukket en abonnementsfornyelse 5 gange samme dag! De påstår hårdnakket at de kun kan registrere et beløb! Har mailet sider fra mit kontoudtog og banken har faxet trækkene! Men negativ!! Hvad gør jeg?? VH Jan Thomsen!


  • (Administrator)
   Besvar

   Kedeligt at skulle slås med! Lidt uden for min ekspertise, men vil da mene banken har nogle pligter/ansvar, hvis der er tale om uautoriseret træk. 40. Besvar

  Men betyder samhandelsaftalen at der stadig skal betales dansk moms af vare købt i schweiz fx?


  • (Administrator)
   Besvar

   Det vil jeg umiddelbart mene, da Schweiz ikke er et EU land.
   EFTA samarbejdet går formentlig blot på diverse afgifter.

   Det er dog nok bedre at kontakte Skat 😉 41. Besvar

  Hej har et spørgsmål jeg har forstået at jeg må hente 250g røgetobak fra udlandet men kan jeg også bestille 250g som koster under 80kr uden at få nogle afgifter på


  • (Administrator)
   Besvar

   Tobak og alkohol m.v. pålægges punktafgift uanset mængde/pris, så det kan ikke betale sig at importere.


Besvar

 

Morgen.dk | IT-Support, E-handel, Markedsføring, Rådgivning & Test
©1996 - 2019 | Privatlivspolitik